2D&W is een creatief bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van meubels en interieurs voor particulieren, bedrijven, overheid, ontwerpers, architecten.

2D&W was gevestigd in de binnenstad van Amsterdam, midden in de Jordaan, maar is per 2016 verhuisd naar een industrieterrein, Kabelweg 38. In de ruime goed georganiseerde en overzichtelijke werkplaats werken zes tot tien mensen aan het realiseren van uw dromen.

Er wordt gebruik gemaakt van moderne technieken voor het ontwerpen en presenteren van meubels wat gecombineerd wordt met degelijke vakbekwaamheid en ervaring in de productie. Voor de uitvoering van werkzaamheden die we niet zelf kunnen uitvoeren heeft 2D&W een uitgebreid netwerk van toeleveranciers opgebouwd.

(De foto is nog van de oude werkplaats)

Historie


In 2006 is 2D&W gestart als firma uit de drie eenmansbedrijven van:

Erik Danner,
Frank Dekker (Parjadok) en
Niels van der Wansem (Xylonova).
Niels is per 2013 uit de firma getreden.

Per 2017 is Beer Hendriks (Beer Hendriks Maatwerk & Meubels) toegetreden tot de firma. Beer heeft meer dan tien jaar ervaring als zelfstandig meubelmaker.

Beer is per 2022 uit de firma getreden.

De firmanten hebben elk ongeveer tien jaar ervaring in het ontwerpen en maken van meubels en interieurs. Door de samenwerking in een firma zijn hun talenten gebundeld en is er een bedrijf ontstaan dat flexibel kan inspelen op uw wensen en ook grotere projecten kan afhandelen zonder dat de kleinere er onder leiden.

2D&W heeft sinds de oprichting een onstuimige groei gekend en inmiddels werken er 6 tot 10 mensen aan de uitvoering van de opdrachten. Contacten met klanten en plaatsing van de bestelde meubels gebeurt echter nog steeds door één van de firmanten, wat voor u de flexibiliteit en het persoonlijk contact van een eenmansbedrijf inhoudt, waar de solide organisatie en kwaliteitsnormering van een groter bedrijf aan gekoppeld wordt.

In 2016 is 2D&W verhuisd van de Egelantiersgracht naar de Kabelweg in Amsterdam, in een pand dat ongeveer twee keer zo groot is als het vorige.